2014. aug. 19.

Vizes Város, Budapest – a pályázat első akciónapja

Duna-nap – Fejre állítottuk a Dunát!

Eredményesen zárult a Vizes város, Budapest – projekt első akciónapja: a nemzetközi Duna-nap alkalmából, a pályázat első feladatához tartozó felfedezőcsomag részeként fejre állítottuk a Dunát a Kopaszi-gát partjáról.

Camera obscura volt nálunk, és nem féltünk használni :)

Mintapéldányaink is nagy sikert arattak a jelen lévő pályázóink és az arra járók körében is. A húzva-tolva fókuszáló csőtől a “krokodilfejig”, a sötét dobozokban képződő fejtetőre állt világ képélményét Bölcskey Miklós performansza fokozta: az interaktív, embernagyságú fénycsapdát maguk a kíváncsiskodók állították fel, a fekete lepel alatti hőség sem állta útját a kísérletezésnek – a saját, helyben “gyártott” lyukkamerákkal remek művészfotók készültek.

A camera-obscura sorozat zárásaként a Magyar Sárkányhajó Szövetség hajóján Bölcskey Miklós vízre száll, hogy camera obscurával képeket készítsen a Lágymányosi-öböl körül a Dunáról és a Dunapartról. Mi pedig kameráinkkal követjük őt, és kérdezünk - a készülő rövidfilmből  további technikai részletek is kiderülnek majd.
 

A Kopaszi-gáton volt a Mindspace és a Danube-Flow is a Dunához kapcsolódó felfedező- és ügyességi játékaival. Róluk is többet megtudhattok, ha ellátogattok facebook-oldalukra.

Részletek (és még több fotó) a facebook-oldalunkon és honlapunkon:
www.vizesvarosbudapest.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése