2011. aug. 9.

Program- és könyvajánló: Magyarország szubjektív atlasza

Izgalmas felvetés a Magyarország szubjektív atlasza című könyv, amelyben jó magam is részt vettem, együttgondolkodva sok más grafikussal, építésszel, városi aktivistával. Az augusztus 14-i könyvbemutató alkalmával találkozhattok az alkotókkal - talán még velem is - és egyben megvásárolhatjátok a könyvet is.
Íme egy kis summás bemutató a könyvről:

"Meg lehet-e rajzolni Magyarország portréját egyetlen, közösen fogott ceruzával? Sikerült-e bármennyire is feltérképeznünk ezt az országot minden optimizmusával és pesszimizmusával, büszkeségével és költőiségével együtt – egyetlen kiadványban?Kitchen Budapest médialabor és Annelys de Vet holland tervező ötven fiatal alkotót hívott össze, hogy hazájukról képet alkossanak. Folklorisztikus klisék helyett az alkotók lefegyverző, személyes, részvételre épülő történeteket mesélnek el, amelyek így, összefűzve, a mai magyar lélekre világítanak rá. A XX. század legjellegzetesebb népi épületeitől kezdve vízparti vityillókon át buherált kerítésekig, a legjobb és legrosszabb dolgoktól ártatlan gyerekversekig és nemzeti méreteket öltő korrupcióig, fröccstől és ropitól a zöldségeskertekig és kiárusított termékekig. Ezek a szokatlan történetek együtt fejezik ki mindazt, hogy a kulturális identitás folyamatos mozgásban van, azt mindig szempontok sokasága befolyásolja és ezért definíciószerűen multikulturális."
Ahogyan Parti Nagy Lajos a bevezetőjében írja: „Aki fellapozza ezt a különös és kézenfekvő könyvet, az különös és kézenfevő dolgokat tudhat meg Magyarországról.”
Az atlaszról, ill. a projektről részletesebben a könyv honlapján olvashattok, ill. bele is lapozhattok a könyvbe. A könyvbemutató pedig augusztus 14-én vasárnap 16:00-kor lesz a WAMPon az Erezsébet téren, rossz idő esetén a Gödörben. Mindnekit várunk szeretettel. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése