2011. aug. 26.

Vizet!

Ki mire vágyik ebben a hőségben?
Gondolom, legtöbbünknek a víz szerepelne első helyen a kívánságlistáján...
A bécsi gyerekek szerencsések, rendelkezésükre áll egy ingyenesen használható hatalmas területen (5000 m2) fekvő vizes játszótér. A helyszín a mesterségesen kialakított Duna-sziget, amely manapság a legnépszerűbb szabadidős helyszíne a bécsieknek: van itt strand, grillező helyek, bárok, lehet biciklizni, görkorcsolyázni, sétálni a természetben.Több egymásra fűzött részből épül fel a terület. Áll egy domb tetején egy szélturbinával és meredek hegyi patak folyik le róla, messze ellátni innen a városba. Lejőve a dombról különböző vízzel kapcsolatos technikai eszközzel kísérletezhetnek a gyerekek. Lehet talajvizet szivattyúzni, van szökőkút ugráló, mely vizet permetez, bonyolult vályúszerkezetek. A hegyi patak lassú folyóvá terebélyesedik, melynek szabályozni lehet a vízáramlását, végül pedig egy nagyobb méretű tavat táplál. A dombról egy vízesés is aláhullik, efölött egy 15 m hosszú függőhídon lehet átkelni.

A tavon egy kábellel húzható tutaj úszik, mellette egy bronzból készült pontyfej permetez vizet. A tó sekély és áramlása csekély, így az úszni nem tudó gyerekeket sem kell félteni. A vízfelület részben nádassal fedett.

A nagyobb medencében új partvonalat, szigeteket lehet létrehozni homokkal, kövekkel, és persze várat is lehet építeni.

A piciknek egy elkerített biztonságos vizes-homokos területet készítettek fajátékokkal, ez napellenzőkkel védett.
A szülőknek nyugágyak és padok állnak rendelkezésre, és azon sem kell izgulniuk, hogy sárosak lesznek a gyerekek, mert a zuhanyzókban és a lábmosóknál a játék végén meg lehet őket mosdatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése