2011. nov. 24.

MiniCity

Zseniális a kezdeményezés, mely a sokszor elérhetetlennek és veszélyesnek tűnő felnőttek világába avatja be a gyerekeket. A MiniCity interaktív kiállítást a volt Skála épületében lehet látogatni a Nyugati téren. A gyerekek kipróbálhatják a felnőttek szakmáit: lehetnek orvosok, tévériporterek, fodrászok, építkezésben vehetnek részt, autót szerelhetnek és elmehetnek bevásárolni, majd megfőzhetik, amit vettek, egyedül. Persze ezzel övék az ezekkel járó felelősség is.
Jól ismert tréningekről a pedagógiai/pszichológiai módszer, amikor helyet cserélnek az beosztottak-főnökök, egymás munkájának jobb megértése és a hatékonyabb csapatmunka céljából. Ez a módszer itt is remek lehetőséget szolgáltat, hogy gyerekek-felnőttek fejlesszék egymás iránti empátiájukat.

A szponzorációra külön figyelmet fektetnék, hiszen az egyes városrészek, szakmák és helyszíneik nevei egy-egy márkát hordoznak magukban. Például autót az Opel autószerelő műhelyben javíthatunk, fodrászkodni pedig a BioHairStudioban lehet. Öröm látni, amikor a profit orientált cégek és a társadalmi, pedagógiai célú kezdeményezések érdekei ilyen szerencsés módon tudnak találkozni.

Érdemes a MiniCity honlapját böngészni, mert sok érdekes információt találni a kiállításról.

Korosztály: 3-12 évesek
Belépő gyerekeknek: 2500 ft
kísérőknek: 500 ft
de a családi jegyekkel kedvezőbb áron is látogatható a kiállítás.

1 megjegyzés:

  1. részemről nem venném örömmel, ha a gyerkőcöm opel márkajelzésű szervizben próbálja ki játszásból az autószerelősdit - túl fiatal kor ez a márkahűség kialakításához (mert nagykorában mi mást fog venni, mint a gyerekkorban már kipróbált, bejáratott, vizuálisan az emlékezetbe beivódott logójú autót)

    VálaszTörlés