2014. jún. 16.

Vizes Város, Budapest - pályázat 1. feladat

Budapest vizes város: forrásokban, termálvizekben, tavakban, gátakban, szigetekben páratlanul gazdag, és persze itt a csodás kék Duna…


2014/06/16

Téma: Kedvenc  vizes helyem Budapesten
Technika: camera obscura (másképp lyukkamera)
Feladat: saját élmény rögzítése  camera obscurával
Akciónap: 2014/06/29 Fejreállítjuk a Dunát! Duna Nap, Kopaszi-gát
Együttműködő alkotónk: Bölcskey Miklós képzőművész

Neked melyik a kedvenc vizes helyed Budapesten? A Római-part, a Feneketlen-tó, a Kopaszi-gát, a Rákos-patak, vagy valami más? Mutasd meg: készíts róla személyes élményeiddel inspirált képet camera obscurával!A camera obscura (= sötét szoba) egy régi képalkotó eljárás, a fényképezőgép őse. Lényege, hogy a sötét térbe egy parányi lyukon keresztül behatoló fény a szemközti oldalon a külvilág elfordított képét jeleníti meg. Építsd meg a saját camera obscurádat - sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!
Honlapunkon bemutatjuk, hogyan készíthetsz pár perc alatt camera obscurát és számos tippet találsz, hogyan rögzítsd a képet!  További segítségként folyamatosan posztolunk a témához és a feladathoz kapcsolódó érdekesebbnél érdekesebb tartalmakat!


A Duna Napon velünk együtt is elkészítheted saját lyukkamerádat. Fejreállítjuk a Dunát!:  Bölcskey Miklós  képzőművész és hatalmas fekete lepel segítségével egy életnagyságnál is nagyobb méretű camera obscura része(se) is lehetsz. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése