2014. nov. 4.

kultúrAktív a Határtalan Design konferencián

Október negyedikén megnyílt a Határtalan Design kiállítás az Új Budapest Galériában, az ennek keretében megrendezett szakmai napon a kultúrAktív is bemutatkozott. Az idei „madeinhungary+ meed” kiállítás a Határtalan Design címet kapta. Cseh, lengyel, szlovák és magyar munkák sorakoznak design, antidesign és társadalmi design kategóriában – a kultúrAktív az utóbbi csoportban kapott helyet. A szakmai napon egy-egy kiállító formatervező, képzőművész ill. designer mutatkozhatott be rövid, 10-10 perces előadásban, de a stúdiók ismertetése mellett hallhattunk pl. az Akademie Schloss Solitude ösztöndíjprogramjáról, illetve a Lodzi Design Fesztiválról is.

A társadalmi design kategóriában Trapp Dominika (Csakoda) és Kobrizsa Ádám (MindSpace) adott elő, a kultúrAktív tevékenységét Zajacz Judit ismertette. A kiállítás társadalmi design kategóriájában szerepel még például a Hello Wood, a BUPAP vagy az Újirány csoport is. Az előadások központjában a kiállított tárgyak mögötti történet, a tervezés folyamata, a designereket foglalkoztató kérdések és kihívások álltak. 

A kiállítás, ahogy jelzi ezt már a cím is, több egy egyszerű lakástrend expónál. A tárlat a visegrádi országok legjobbnak ítélt design munkáiból kínál egy olyan összeállítást, ami kritikusan szemügyre veszi a design szakma szerepét, párbeszédre és gondolkodásra invitál.

A kiállításon a kultúrAktív egy, az előadáson is prezentált, pár perces rövidfilmmel szerepel. A bemutatkozó film még csak tesztüzemben fut, ami csakis egyet jelenthet - tessék elmenni és tesztelni!

A kiállítás 2014. november 23-ig (vasárnap) tart nyitva, meleg szívvel ajánljuk!

Linkek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése