2014. okt. 24.

Smart City Konferencia, Mind the Game, 2014. október 6-7.

Gamification, azaz játékosítás mint eszköz  a közösségi bevonás, aktivizálás és tervezés gyakorlatának témájában egész napos konferenciát rendezett a Mindspace csapata 2014. október 7-én. A kultúrAktív Egyesület egy új élőtársasjáték projekttel, az Urbanity-vel szerepelt a meghívott előadók között.

Zajacz Judit előad

Ráhangolódásként egy egész estés városi játékkal indult a program az azt megelőző napon: egy 9 állomásból álló belvárosi útvonalat kellett teljesítenie az ad hoc csapatokba szervezett résztvevőknek. 


Maga a konferencia 5 tematikus blokk köré épült: a gamification történeti és elméleti bevezetése után számos hazai, majd nemzetközi kezdeményezés és „jó gyakorlat” bemutatása következett.


Csapatunkból Zajacz Judit ismertette az Urbanity c. új utcai társasjáték tervét, amely további 4 izgalmas közösségi projekttel  versenyzett a jelenlévők szimpátiájáért és a résztvételi díjból álló pénzbeli támogatásért. A prezentációk sorát a Design Terminál SmartcityLab pályázat győzteseinek bemutatása zárta. A résztvevőknek ezután lehetőségük volt akár az éjszakába nyúlóan tovább építeni a kapcsolathálókat az afterpartyn.


Bemutatott projektek, szervezetek:

 1. Tacit Dimension, Operation Noose, Zürich 2013 
 2. Haque Design: Scent of Space, London: http://umbrellium.co.uk/
 3. Invisible Playground - Lies in the Sand
 4. Froman Richárd
 5. Holger Prang
 6. Klímanagykövetség Egyesület
 7. Halastó Kulturális Egyesület
 8. 90decibel
 9. Cycling City
 10. Holzmarkt, Berlin
 11. 72 Hour Urban Action

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése